Contact

De architect en de aannemer

Een app (laten) maken is een vak apart. Sommigen scharen deze werkzaamheden onder webdevelopment, maar het is echt wel hele andere koek. Buiten het feit dat een app eerst gedownload moet worden uit de app winkels van onze vrienden van Apple, Google of Microsoft, is een app veel meer dan alleen een portable informatiebron.

Een app is veel meer dan alleen een portable informatiebron.

Ik vergelijk het maken van een app vaak met het bouwen van een mooi huis. Het ontwerpen begint bij de architect. Deze begint met schetsen en maakt -in wederzijds overleg- een aantal impressie tekeningen. Na alle details besproken te hebben kan de aannemer aan de slag met de bouwtekeningen en materiaallijst. Zo krijgt de opdrachtgever precies dat huis zoals deze bij de architect op de tekentafel heeft gelegen.

Vergelijkbaar is het traject voor het maken van een app. Het proces begint bij de Product designer, de app-architect. Daar het niet om een stapel stenen gaat, is een UI/UX designer nodig om de juiste schermen en de gebruikersbeleving te ontwerpen.

Tegelijkertijd moeten specificaties bepaald en vastgelegd worden. Daarbij komen bijvoorbeeld vragen voorbij als:

  • op welk apparaat moet de app gebruikt kunnen worden
  • op welke manier moet content aangeleverd worden
  • moet content offline gebruikt kunnen worden
  • wie mag de app gebruiken en in welke taal
  • etc, etc, etc.

Nadat de specificaties compleet zijn, kan de aannemer/programmeur aan de slag met de tekeningen van de designer en de specificatielijst. Zo krijgt de opdrachtgever precies die app zoals deze bij de Product designer op de tekentafel heeft gelegen.

Een huis laat je niet ontwerpen door de aannemer en een app laat je niet ontwerpen door een programmeur.

Oftewel; voor elk onderdeel is specifieke vakkennis vereist en er komt veel bij kijken. Een huis laat je niet ontwerpen door de aannemer en een app laat je niet ontwerpen door een programmeur. En andersom laat je een huis niet bouwen door een architect of een app programmeren door een designer.

Brovisuals heeft beide kennisgebieden in huis. Én ontwerpen én bouwen. En je hoeft er niet voor naar India, Ukraïne of Nigeria, maar gewoon lekker centraal in het mooie Amersfoort.

Ook een app nodig? Bel, app of mail ons gerust. We denken graag met je mee!

#brovisuals #mobileapps #design #mobileplatforms

Categorieën

Recente berichten

Van creatief, branding en digitale planning tot strategie, design en platform ontwikkeling.
Support
2014 - 2022 © Brovisuals
v 2.1.0
homeenvelopesmartphonecrossmenuarrow-up